Please enable JS

Speciale afwerkingen van het drukwerk

Hoe laat je als drukwerkleverancier nu echt zien wat je allemaal kunt? Wij leveren dagelijks de mooiste drukwerken af bij onze klanten, maar het is lastig om online te laten zien wat we kunnen. Er zijn verschillende mogelijkheden om een boek te voorzien van zo’n extra blikvanger. Natuurlijk laten we het liefst ons drukwerk voor zich spreken. Je bent daarom altijd van harte welkom bij ons op kantoor om te zien wat we in de loop der jaren voor onze klanten hebben gedrukt. Graag geven we je hier een idee van de mogelijkheden. De meest voorkomende opties hebben we hieronder op een rij gezet. En onthoud: er is nog veel meer mogelijk!

Wat zijn de kosten zulke speciale afwerkingen?

Er zijn verschillende mogelijkheden om een boek te voorzien van zo’n extra blikvanger!
Preeg

Preeg

Blinddruk, preegdruk of droogstempelen is een druktechniek waarbij geen inkt wordt gebruikt. Door op (of in) de drukplaat een reliëf aan te brengen en deze daarna op papier te drukken, ontstaat in het papier eveneens een reliëf. De afdruk is te zien door de schaduwwerking. De techniek leent zich bijzonder goed voor producten waar een chique uitstraling van uit moet gaan. Ook wordt hiermee het namaken van de druk beter voorkomen. Blinddrukken kan ook op ander materiaal worden gedaan dan papier, bijvoorbeeld een dunne metaalplaat, plasticplaatjes (credit cards) of leer. Braille wordt ook als blinddruk gemaakt.
Foliedruk

Folie

Veredelingstechniek waarbij een dunne kleur- of metaalfolie op het drukwerk wordt aangebracht. Foliedruk is een drukprocedé waarbij een dunne folie met behulp van een magnesium cliché of een messing stempel bij een temperatuur van zo'n 130 graden met hoge druk op papier wordt aangebracht.
Spotuv

SPOT-UV

Een speciale lak ter veredeling van drukwerk. Deze lak wordt op drukwerk aangebracht om een hoogglanzend effect te bereiken. De lak kan worden “gespot”, dat wil zeggen plaatselijk worden aangebracht. Hierdoor kan een bepaald deel van het drukwerk extra opvallend worden gemaakt. UV-lak wordt traditioneel aangebracht met zeefdrukkers. De (door de offsetdrukker gedrukte) drukvellen worden daarbij naar de zeefdrukker getransporteerd, die de drukvellen voorziet van de lak.
Platril

Rillen

Rillen is het persen of aanbrengen van een vouwlijn. Door met een lijn of speciaal stomp wieltje het papier of karton in een contragroef te drukken, wordt het daar zwakker. Het laat zich daar dan mooier en gemakkelijker vouwen. De ril zit aan de binnenkant van de vouw.
Laminaat

Lamiaat

De meeste omslagen zijn bekleed met een beschermende laag genaamd een laminaat. Deze beschermende laag is een dunne laag plastic, waardoor het deksel waterafstotend is en het gemakkelijker maakt om kleine vlekken op de kap te verwijderen. Er zijn twee verschillende soorten laminaat; glanzend en mat laminaat. Een mat laminaat geeft de dekking een rustiger look en zorgt ervoor dat de tekst op de cover beter uitkomt. Een glanzend laminaat laat foto's op de cover beter uitkomen.