Please enable JS
Het maken van jouw proefschrift

Professioneel advies, gebaseerd op je proefschrift

Een goede voorbereiding voor het afdrukken van je proefschrift is essentieel. Onze site is een hulpmiddel om je te helpen bij het ontwerpen van de binnenpagina’s en/of de omslag van je proefschrift. Natuurlijk kunnen we het ontwerp voor je doen. Om het beste resultaat te garanderen bieden wij diverse druktechnieken en bindmogelijkheden; Wij kunnen je proefschrift digitaal of in offset afdrukken, je omslag afdrukken met een mat of een glanzend laminaat en zelfs met spot-UV (opdikkende glanzende lak), genaaid of gelijmd laten binden, paperback (softcover) of een hardcover enz..
Wil je weten wat de beste optie voor je is? Kijk eens naar onze producten en diensten of neem contact op met een van onze medewerkers van Studio Proefschrift.

Stap 1

Vraag een offerte aan voor het drukken van je proefschrift

Als je alle specificaties van je proefschrift en je afdrukvoorkeuren op onze website invult, ontvang je binnen 1 werkdag een op maat gemaakte offerte. In deze offerte vind je een persoonlijk tijdschema op basis van jouw promotiedatum, om ervoor te zorgen dat jouw boeken tijdig voor je promotie worden geleverd. Je kunt ervoor kiezen om het ontwerp van de omslag of de binnenpagina's door ons te laten verzorgen. Uiteraard kun je de lay-out coverontwerp ook zelf doen.

Stap 2

Bestanden aanleveren

Zodra je de offerte accepteert, sturen wij je alle benodigde documenten, zodat je precies weet wat je ons moet sturen en hoe je deze bestanden moet aanleveren.

Stap 3

Lay-out of bestanden controleren

Je hebt ervoor gekozen om Studio Proefschrift het ontwerp van je proefschrift voor je te laten doen of je heeft het ontwerp zelf gedaan.

Als je hulp nodig hebt bij de lay-out, begint de ontwerper te werken aan de lay-out van je binnenpagina's en/of omslag zodra alle benodigde documenten van je zijn ontvangen. Binnen een paar werkdagen sturen wij je een eerste ontwerp van de lay-out. Naar aanleiding van dit ontwerp kun je ons jouw commentaar sturen. De ontwerper zal deze opmerkingen verwerken en de uiteindelijke lay-out afronden die we dan naar je sturen.
Als je zelf de lay-out verzorgt, willen we de drukklaar bestanden ontvangen. Voordat we de bestelling voor het testboek plaatsen, willen we deze bestanden eerst controleren, om ervoor te zorgen dat de bestanden voldoen aan de (technische) eisen voor afdrukken. Je ontvangt binnen een werkdag feedback over dit bestand. Je krijgt de gelegenheid om deze opmerkingen aan te passen of je kunt ervoor kiezen om ons je hierbij te laten helpen.

Stap 4

Definitieve bestanden

Zodra je bestanden klaar zijn, kun je het testboek laten maken. Wij streven altijd naar het beste resultaat. Om deze reden raden wij je aan om eerst een testboek af te drukken, zodat je kunt zien hoe het laatste definitieve boek er uit zal zien. Het testboek wordt afgedrukt als een echt boek (gelijmd gebonden, digitaal gedrukt).
Om je testboek te maken, hebben we de drukklare bestanden en akkoord op onze opdrachtbevestiging nodig.

Stap 5

Testboek ontvangen

Na drie werkdagen (afhankelijk van de post) ontvang je je testboek. We plannen altijd een paar dagen in je planning tussen de aflevering van het testboek en het vervaardigen van de gehele oplage. Dit zorgt ervoor dat je genoeg tijd hebt om het testboek te controleren en je de kans te geven om een tweede testboek te bestellen indien dit nodig kan zijn. Bijvoorbeeld als je correcties hebt aangebracht.

Stap 6

Stuur het bestelformulier voor de laatste bestelling

Als het testboek is goedgekeurd, willen we het bestelformulier ontvangen (van de gehele oplage), zodat we kunnen starten met de definitieve bestelling. Indien je de opmaak zelf hebt verzorgt, hoef je ons de bestanden niet opnieuw te sturen, we zullen dezelfde bestanden gebruiken die we gebruikt hebben om je testboek te maken.

Stap 7

Boeken ontvangen

Een normale bestelling (softcover, lijm gebonden binding) duurt 10 werkdagen om te verwerken en te leveren. Als je voor offsetdruk hebt gekozen, UV-spot, hardcovers, genaaid bindend, enz. wordt de verwerkingstijd verlengd. De bezorgdatum wordt meegedeeld in de orderbevestiging die je van ons ontvangt zodra je bestelling is geplaatst.

Stap 8
Verdediging