Please enable JS

Proefschrift printen

Het grootste verschil tussen digitaal printen en offsetdrukken is dat de vaste kosten bij digitaal drukken per drukopdracht veel lager zijn. De variabele kosten per vel zijn daarentegen veel hoger dan bij offsetdrukken. Dat komt doordat de opstartkosten bij de digitale drukmachine heel laag zijn (lage vaste kosten). Hierdoor is digitaal drukken vooral interessant bij kleine oplagen. Verder zijn de druktijden van digitaal drukken korter dan die van offsetdrukken, waardoor het geschikt is voor spoedklussen. De machine heeft een korte voorbereidingsduur, waardoor hij vrijwel direct kan starten met drukken en het drukwerk voor je het weet afgerond is. Digitaal drukken is goedkoper bij oplagen van 0 tot 250 stuks. Wanneer hogere oplagen digitaal worden gedrukt, zullen de kosten hoog oplopen omdat de variabele kosten bij deze drukmethode erg hoog zijn.
Voor digitale productie bieden wij twee afdrukmethoden aan: Inkjet, Toner, Nexpress.

Wat zijn de kosten voor het drukken van je proefschrift?

Een proefschrift is als een visitekaartje!
Inkjet

Inkjet productie

We zullen de eerste methode die we aanbieden kort in kaart brengen: inkjetproductie. Deze nieuwe afdrukmethode wordt elke dag verbeterd en is snel, efficiënt en milieuvriendelijk. De kwaliteit kan worden vergeleken met offsetdruk en biedt een verscheidenheid aan soorten papier om af te drukken. Met deze methode kunnen we sneller produceren dan ooit, zodat je boeken nog eens kunnen worden afgedrukt naast het standaardschema dat we bieden. 85% van onze proefschriften worden tegenwoordig met deze kwaliteit gedrukt. Zelfs uitgevers hebben deze nieuwe manier ideaal gevonden om professionele en snelle producties te maken. Studio Proefschrift heeft deze afdrukmethode gekozen om de hoge kwaliteit en snelle service aan onze klanten te kunnen bieden. De soorten papier die wij aanbieden voor deze afdrukmethode zijn HVO, Biotop en G-print. In een later stadium zijn we van plan om de keuze uit te breiden in papiersoorten, zodat je nog meer kunt kiezen.
Toner print

Toner productie

Heb je liever een glanzend type papier met een nog betere kwaliteit? Geen probleem, wij bieden deze optie ook aan. De tweede afdrukmethode die wij aanbieden voor digitale productie is droog-tonerdrukken. Deze afdrukmethode duurt langer om dan te produceren met inkjetproductie, maar met droog-tonerdrukken brengen we de kwaliteit van jouw boeken op een nog hoger niveau. Ja, deze optie is iets duurder in vergelijking met inkjetproductie, maar je ziet het verschil vooral met kleurbladen en glanzend papier. Als je bijvoorbeeld beelden uit een microscoop hebt genomen, raden wij je aan om deze methode van afdrukken te kiezen. De kwaliteit van het droge toner printen kan worden vergeleken met de fotoboek kwaliteit.
Nexpress

Nexpress productie

Ook bieden wij de optie voor Kodak NexPress. Deze digitale drukpersen sluiten naadloos aan op kwaliteitsdrukwerk geproduceerd op conventionele drukpersen. Kodak NexPress SX Digital Production Color Platform staat garant voor een afdrukkwaliteit die niet onder doet voor offsetdrukwerk en verwerkt nagenoeg alle substraten. De prijs is echter wel gemiddeld hoger dan inkjet en toner, maar qua kwaliteit als je ze naast elkaar legt is het ook te zien. Bovendien bied Nexpress ook de PUR binding optie aan.