Please enable JS

Hoe vertaal je een tekstdocument naar een overzichtelijke lay-out voor een proefschrift?

Als je ervoor wilt zorgen dat het ontwerp van je binnenpagina's professioneel is, is het raadzaam om dit te laten doen door een gespecialiseerde ontwerper. Een gespecialiseerde ontwerper weet aan welke eisen moeten worden voldaan bij het ontwerpen van een proefschrift. Uiteraard is het je eigen keuze een ontwerper in te huren, maar bij Studio Proefschrift hebben wij ook een team ontwerpers die je graag helpen om je aan deze eisen te latgen voldoen door een boek te maken waar je trots op kunt zijn.

Voordat de ontwerper kan beginnen met het structureren van een lay-out moet het tekstbestand schoon gemaakt worden. Pas daarna kan begonnen worden met het opmaken van een binnenwerk. Hiervoor wordt ingewikkelde software gebruikt die een hoop kennis vereist. Evenals bij een omslagontwerp bieden we drie opties om uit te kiezen: zelf, grafisch, creatief.

Wat zijn de kosten voor de lay-out van een proefschrift?

Naast een aantrekkelijk omslag is ook het binnenwerk van essentieel belang voor het uiterlijk van je proefschrift!
Proefschrift drukklaar

Proefschrift binnenwerk zelf opmaken

Wanneer je besluit om zelf het binnenwerk van je proefschrift te ontwerpen, kun je gebruik maken van de geavanceerde functies van Word. Je dient rekening te houden met een groot aantal factoren zoals de resolutie van de afbeeldingen, de font embedding en de algehele opmaak. Wij ontvangen de drukklaar bestanden. Deze bestanden zullen we eerst controlerenn, om ervoor te zorgen dat de bestanden voldoen aan de (technische) eisen voor afdrukken. Je ontvangt binnen een werkdag feedback over dit bestand. Je krijgt de gelegenheid om deze opmerkingen aan te passen of je kunt ervoor kiezen om ons je hierbij te helpen.
Proefschrift opmaken

Proefschrift binnenwerk laten opmaken

Het binnenwerk is de perfecte mix van typografie, lay-out, typesetting en illustraties. Een binnenwerk dat er eenvoudig en aantrekkelijk uitziet, is vrijwel altijd het resultaat van de expertise van een ervaren grafisch vormgever. Een professionele vormgever beschikt over specialistische software zoals Adobe Indesign, Photoshop en Illustrator om tot een professioneel resultaat te komen.
Proefschrift layout

Proefschrift omslag creatief ontwerp

Voor een creatief ontwerp, bekijken jouw werk inhoudelijk en voeren de look & feel van je cover door in het binnenwerk om tot een uniek product te komen. Een goede lay-out brengt een duidelijke structuur aan en zorgt ervoor dat de tekst prettig leesbaar is.