Please enable JS

FAQ

Hi, hoe kunnen wij helpen?

Wat is het verschil tussen een drukkerij en een uitgever?
Het voordeel van een uitgever is dat we kijken naar de specificaties betreffende je scriptie en je onafhankelijk advies kunnen geven over het afdrukken van je proefschrift. Op basis van de specificaties kijken we naar welk drukkerij het beste past. Elk bedrijf is gespecialiseerd in verschillende soorten druktechnieken. Omdat we goede afspraken hebben met deze drukkerijen, kunnen wij je een vergelijkbare offerte aanbieden in vergelijking met andere drukkerijen. Omdat wij puur gericht zijn op het reasliseren van proefschriften kunnen wij je door het hele proces begeleiden.
Wat is het verschil tussen offset en print op aanvraag?
Offset printing is de meest voorkomende drukmethode voor grotere uitgaven (meer dan 250 boeken). Pagina's worden 16 of 32 per keer gedrukt op pagina's die later in secties worden verzameld.
Afdrukken op aanvraag is een relatief nieuwe technologie, waarin boeken digitaal worden gedrukt in plaats van gedrukt. In dit productieproces wordt vaak een boek gebonden. Met kleinere uitgaven (maximaal 250 boeken) is het printen op aanvraag de beste optie. Op deze manier kunnen boeken ook makkelijk opnieuw worden besteld.
Hoeveel kost het om bij Studio Proefschrift mijn boek te publiceren?
Houd er rekening mee dat elke publicatie anders is, daarom kunnen we geen vaste prijs geven. De productiekosten zijn afhankelijk van de manier waarop de reproductie wordt gemaakt (afdrukken op aanvraag of offset), de bindingsmethode (perfect / genaaid gebonden of gelijmd gebonden), het aantal exemplaren, het formaat van het boek, het totale aantal pagina's en de kleur gebruiken in de binnenste pagina's. Wij nodigen je uit om je publicatie wensen te presenteren via ons online offerteformulier, per e-mail (info@studioproefschrift.nl) of per telefoon (+31 (0)6 - 24 90 66 55). Wij sturen je een offerte die zo goed mogelijk bij jouw persoonlijke situatie en wensen past, zonder verplichtingen.
Kan ik nog steeds wijzigingen aanbrengen nadat ik het testboek heb ontvangen?
Ja, dat is mogelijk. Als je wijzigingen aanbrengt in je bestand, kun je dit doen door ons te voorzien van je nieuwe pagina's. Als er meer dan 10 pagina's worden gewijzigd, kan het handiger zijn om een geheel nieuw bestand te verzenden.
Kan ik mijn eigen boek ontwerpen?
Natuurlijk is het ontwerpen van je eigen boek een optie. Er zijn echter enkele punten die in aanmerking moeten worden genomen. Het is belangrijk om met de juiste instellingen te beginnen, dat het voorwerk van jouw boek in overeenstemming is met onze leveringsspecificaties en dat je je Word-bestand moet omzetten in een afdrukbestendig PDF-bestand. Uitgebreide instructies over de lay-out van jouw eigen boek vindt je op onze site. Uiteraard is het ook mogelijk om een professionele ontwerper in te schakelen voor de lay-out van je boek. Neem contact met ons op voor meer informatie.
Ik wil zelf de ontwerper kiezen, is dit mogelijk?
Je kunt zelf je eigen ontwerper kiezen die zorgt voor het interieur en / of dekking. Samen met de ontwerper kiezen we de beste manier om de bestanden te leveren. Indien nodig zal Studio Proefschrift het ISBN leveren.
Is het mogelijk om Studio Proefschrift mijn binnenwerk en omslag te laten maken?
We hebben onze eigen professionele layout service om de binnenkant van de pagina's te maken voor een mooie prijs. Onze ontwerpers kunnen elke publicatie voorzien van een geschikt ontwerp. Als je deze kosten wilt weten,vraag dan een offerte aan.
Wat is de beste manier om afbeeldingen en foto's te leveren?
Zorg ervoor dat de afbeeldingen en foto's zijn gemaakt op minstens 300 dpi. De kleur van de foto's en afbeeldingen moet in CMYK zijn.
Moeten mijn digitale bestanden in A4 of 17x24 cm worden geleverd?
Beide opties zijn prima. 17x24 is natuurlijk al de juiste maat. Als je jouw bestand in A4 aanlevert, schalen wij het document naar 81%. Houd er rekening mee dat je tekst kleiner wordt.
Is het mogelijk om meerdere pagina's te leveren om mijn bestand te controleren?
Ja. Het is verstandig om meerdere kritieke pagina's te controleren. Dit kan problemen in het productieproces verhinderen en uiteindelijk kun je extra tijd besparen.
Wat betekent een print-ready PDF bestand en hoe maak ik een?
Een printer kan geen Word-bestanden of bestanden van een andere tekstverwerker gebruiken. Voordat het boek kan worden geproduceerd, moet het worden omgezet naar een afdrukbestand. Meestal is dit een PDF-bestand met een hoge resolutie waarin alle gebruikte lettertypes zijn opgenomen. Nadat je klaar bent met het ontwerp van je boek, moet je deze omzetten in een PDF-bestand. De precieze instellingen voor de conversie naar een PDF-bestand kun je bij ons aanvragen.
Kan ik de hoofdstukken afzonderlijk in een PDF-bestand leveren?
Ja, maar houd er rekening mee dat we meer tijd nodig hebben om je bestanden op te stellen. Onze voorkeur is dat je ons een compleet bestand levert.
Kan ik kiezen tussen verschillende soorten papier?
Ja, ons standaard papier is 90 gram HVO, 90 gram Biotop, 90 gram ColorCopy en 90 gram G-print papier. Als je een ander soort papier wilt gebruiken, is dit ook mogelijk.
Welke soorten laminaat zijn er?
Bij Studio Proefschrift kun je kiezen tussen mat of glanzend laminaat.
Is het mogelijk om mijn gedrukte exemplaren op verschillende locaties te leveren?
Standaard leveren wij op één adres. Levering op verschillende locaties is mogelijk tegen een overeengekomen tarief.
Wat is de btw bij het afdrukken?
Voor proefschriften is er een standaard btw van 9%
Wat is de standaard levertijd?
De standaardtijd voor een print proef is drie werkdagen en voor de productie van de hele bestelling is er een standaard levertijd van tien werkdagen.
Wat gebeurt er met het auteursrecht wanneer ik bij Studio Proefschrift mijn proefschrift publiceer?
Alle auteursrechten blijven bij de auteur. Dit betekent dat de auteur verantwoordelijk blijft voor het auteursrecht en andere juridische gevolgen van de editie.