Please enable JS

Wat voor manieren van binden zijn er?

Bij Studio Proefschrift bied de twee meest voorkomende methoden aan om een boek te binden; Perfect bind (gelijmd) en genaaid gebonden. Beide opties zijn net zo sterk, behalve dat een genaaide gebonden binding duurder is en een langere proces tijd heeft.

Welke techniek je ook kiest, wij haken graag vroeg in het proces aan om te komen tot de juiste bindwijze. Bovendien denken wij mee over de meest efficiënte productiewijze.

Advies nodig over de verschillende bind technieken?

Studio Proefschrift laat het op het hart binden!
Bel
Gelijmd gebonden boeken

Perfect bind (gelijmd gebonden)

Bij Studio Proefschrift kiezen we meestal perfect bind over gestikte binding. Dit is de meest voorkomende methode voor het binden van een proefschrift en duurt minder tijd om te verwerken. De kwaliteit van de perfect binding is de afgelopen jaren toegenomen en garandeert een sterke en blijvende binding die intensief gebruik zal weerstaan. Gefreesd gelijmd kan op bijna elke soort papier toegepast worden.
Genaaid / Gebroceerde boeken

Genaaid gebonden

Een genaaide binding is een bindende techniek die niet vaak wordt gekozen voor een proefschrift. Voor een toegewijd gebonden boek voegt de drukkerij een extra stap toe aan het bindingsproces: naai de secties samen in katernen ofwel groepen van pagina’s worden slim gevouwen en aan elkaar genaaid. Na het naaien van de katernen wordt lijm aangebracht op de rug om er zeker van te zijn dat de omslag goed aan de binnenkant van de pagina's is bevestigd.
PUR gelijmde boeken

PUR gelijmd

Met PUR belijming hanteer je dezelfde techniek als bij genaaid gebrocheerd inbinden. Het enige verschil is dat de groepen pagina’s gefreesd en gelijmd worden in plaats van genaaid. De techniek is snel, resulteert in een mooie vlakke rug en is een goedkoper alternatief dan genaaid gebrocheerd inbinden. Deze techniek wordt veel gebruikt voor schoolboeken. Dit is eveneens een duurzame bindwijze, echter zal het binnenwerk iets minder flexibel zijn dan bij een genaaid binnenwerk.